Femilift Srbija | Prof. Gabriel Femopase
17017
post-template-default,single,single-post,postid-17017,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Prof. Gabriel Femopase

08 дец

Tretman genitalnog područja u okviru estetske medicine ne samo da je ostavio sve tabue iza sebe, nego kontinuirano osvaja sve veće poverenje u proteklih nekoliko godina. Tako je samo 2012. godine u Nemačkoj  izvedeno oko 7000 operacija na genitalnom području. Intervjuisli smo Prof. Gabriel Alberto Femopase sa Univerziteta u Kordobi, Argentina (UNC) o njegovom praktičnom iskustvu sa upotrebom CO2 lasera za tretiranje dva različita stanja kod žena.

 

Na Vašoj klinici nudite širok spektar hirurških i estetskih zahvata. Kakvi su to procedure?

”Na našoj privatnoj klinici nudimo širok spektar terapeutskih opcija za patološka stanja genitalnog trakta, vulvovaginalne rekonstrukcije (hipertrofija malih usmina, podizanje klitorisa, korekcija vulve, rekonstrukcija karličnih mišića i zatezanje vagine intimnom estetskom hirurškom intervencijom).  Drugo važno stanje je Stres Urinarna Inkontinencija (SUI) koja može uspešno da se tretira.  Sve procedure se rade pomoću FemiLift CO2 laserskog sistema.”

Koliko je važno zatezanje vagine ili intimna estetska intervencija za žene u 21.veku?

”Koncept kvaliteta života je sada važan u društvu,a seksualni aspekti se od strane žena više uzimaju u obzir.  Ovo rezultira češćim konsultacijama o rekonstruktivnim hirurškim alternativama.  Na primer akušerska oštećenja, hiperlabavost i smanjen osećaj u genitalnom području koji nastaju zbog oštećenja nerava, hipogastričkog nerva, karlice i pudendalnog nerva. Ona nastaju kod 80% žena starijih od 40 godina u vidu neseksualne disfunkcije. Ovi tretmani predstavljaju delotvorno i etičko rešenje za takva stanja.”

Stresna urinarna inkontinencija (SUI) je jako rasprostranjena bolest kod žena. Koja su Vaša iskustva u tretiranju ovih žena uz pomoć vaginalne sonde i Alma CO2?

”SUI je još jedan razlog čestih konsultacija u svakodnevnoj ginekologiji i upotreba specijalno dizajniranog Alma uređaja  je sjajno rešenje da se tretira ovo stanje. Tretman je u ambulantnom okruženju, pristupačan je, ne zahteva anesteziju i daje dugoročne rezultate.”

Koje su prednosti laserske procedure? Ima li bilo kakvih rizika? Koji su mogući neželjeni efekti?

”Prednosti ovoh tretmana su mnoge: tretman je bezbolan, minimalno invazivan, ambulantni, sa visokim procentom uspešnosti, sa brzim oporavkom, ne utiče na normalne aktivnosti pacijentkinja. A što se tiče mogućih komplikacija, njih skoro i da nema ukoliko se medicinsko osoblje pridržava protokola naše istraživačke grupe zajedno sa Alma tehnologijom.”

Da li je laserska procedura rešenje za SUI ili je potrebno preduzeti dodatne korake?

”Tretmani Alma laserima koji se koriste za lečenje SUI su sigurni i delotvorni (sa minimalnim neželjenim efektima u poređenju sa hirurškim intervencijama, npr. sling procedura), ali treba razmotriti i hormonalne korekcije da bi se kroz hormonalnu terapiju nadoknadio deficit estrogena, zatim Kegelove vežbe da bi se učvrstila karlica, itd.”

Koji su troškovi ovakvih tretmana u poređenju sa operacijom?

”Razlika u ceni je velika pošto se tretman izvodi u ambulantnom okruženju bez potrebe za bolničkim lečenjem, anestezijom i slično. Takođe, u obzir treba uzeti i socijalni aspekt s obzirom na to da je pacijentkinja sposobna da se odmah vrati na posao i svojim ostalim aktivnostima.”

Da li koristite vaginalni laser za neka druga stanja?

”Aparat se koristi za sve hirurške vaginalne procedure koje zahtevaju modifikaciju zategnutosti vagine, poboljšanje prokrvljenosti i vlažnosti. Žene koje se podvrgnu FemiLift tretmanu biće manje podložne vaginalnim infekcijama. Takođe, FemiLift tretman je zaslužan za poboljšanje seksualne funkcije. Žene koje pate od stresne urinarne inkontinencije imaju dobru šansu da značajno poboljšaju svoje stanje sa minimalnim neželjenim dejstvima.”